Komplett főzőházak

A főzőház, mint a sörüzem szíve, döntő szerepet játszik a végtermék minőségének, stabilitásának és kihozatalának meghatározásában. A ZIP főzőházak magas szinten automatizáltak, ezáltal a termelési folyamat költség-, energia- és időhatékony. Sörfőzdéinket úgy tervezzük, hogy megfeleljenek az egyedi termelési igényeknek, legyen szó egy ipari sörüzemről, látványos söréttermi rendszerről vagy a legkisebb nano teszt sörfőzdénkről. Sörüzemeink 50 - 5000 liter/főzet kapacitással, rugalmas konfigurációs lehetőségekkel, különböző automatizáltsági szinttel érhetők el.

Nano sörfőzde

Legkisebb sörfőzdénk, 50 liter/főzet kapacitással rendelkezik, azonban nagy üzemeinkhez hasonlóan, magas szinten automatizált működést tesz lehetővé. A NANO berendezést az alábbi felhasználási területekre fejlesztettük ki:

  • Egyetemeknek a sörfőzés oktatására
  • Ipari főzdéknek új receptek tesztelésére és fejlesztésére
  • Éttermek és sörözők kis mennyiségű termelésére
  • Hobbi sörfőzésre
A NANO mini berendezésünkkel sörtípustól függően 50-55 literes mennyiséget lehet előállítani egy főzettel. Ipari rendszereinkhez hasonlóan saját fejlesztésű, felhasználóbarát szoftverünkkel, a ZIPMATIC-kal működtethető. A modern, automatizált vezérlőrendszer biztosítja a cefrézés, a szűrés, a máslás, a komlóforralás, az örvénykádazás, a hűtés és a CIP-tisztítás folyamatainak megfelelő, lépésről lépésre történő végrehajtását.
A berendezés memóriájában korlátlan számú recept tárolható, és a főzési folyamat paraméterei grafikus formában is archiválhatók. A NANO rendszer fejlesztésekor az volt a célunk, hogy egy olyan berendezést hozzunk létre, amely tesztüzemként, piackutatási eszközként szolgálhat receptek tökéletesítéséhez, vásárlói igények felméréséhez, kis sörfőzdeként workshopok szervezéséhez, vagy közönség előtti főzéshez. Ez a rendszer szabadságot ad ahhoz, hogy különböző típusú sörök széles választékát kínáljuk, miközben folyamatosan fejlesztjük és módosítjuk azokat.

Standard főzőházak

Ezek a kompakt sörfőzdék ideális megoldást jelentenek kis és közepes mennyiségű termeléshez (maximum 3-4 főzet naponta) vagy söréttermi koncepciókhoz. Csapatunk épületi adottságokhoz igazított, látványos főzőházi megoldásokat nyújt, ötvözve a high tech főzési technológiákkal. Design lehetőségeink között szinte minden opció megtalálható, az indusztriál rozsdamentes acél, vagy elegáns fekete kiviteltől a hagyományos réz-fa kombinációig, azonban valami egészen új megalkotására is van lehetőség.

Keretes főzőházak

Nagyobb volumenű, ipari termelés esetén a főzőházi egységet egy keretre szereljük, illetve a napi főzetszám növelése érdekében kiegészíthetjük egy színlé tartállyal, hogy receptúrától és sörtípustól függően akár napi 6-8 főzet is kivitelezhető legyen. Ezek a főzőházak magas szinten automatizáltak, illetve olyan hatékonyságnövelő funkciókkal rendelkeznek, mint: valós idejű pH-mérés a cefrézés során, zavarosságmérés a szűrőkádban (az EBC értékének ellenőrzése a kívánt sörlé tisztaság érdekében), automatikus keverés/lazítás (az áramlás mértéke és a zavarosság alapján), automatikus és biztonságos komló adagolás (akár három programozott adagolás a felszerelt komlóadagoló edények segítségével), belső forralóba épített Anton Paar extrakt mérő készülék (valós idejű extrakttartalom és a sörlé eredeti sűrűség értékének ellenőrzéséhez), automatikus levegőztetés és sörlé áthűtés.
Minden ZIP berendezést igyekszünk az iparág legmodernebb technológiáival felszerelni, hogy lehetővé tegyük a “high gravity”, másnéven “magas fajsúlyú” sörfőzést, az optimális kihozatalt, valamint az automatizált, nyomon követhető folyamatoknak köszönhetően az alacsony működési és személyzeti költségeket. A saját fejlesztésű ZIPMATIC szoftverünkkel a legtöbb főzési lépés mérhető, szerkeszthető, menthető és megjeleníthető egy felhasználóbarát, látványos felületen.
Sörüzemeinkhez részletesen kidolgozott, épületi adottságokhoz igazított rozsdamentes acél csövezést biztosítunk a főzőházi edények, valamint a szivattyúk között, amelyek pneumatikus szelepekkel és a technológiai követelményeknek megfelelően elhelyezett szerelvényekkel felszereltek. A köztes csővezetékeket profi szerelő csapatuk kivitelezi a sörüzem helyszínén az élelmiszeripari szabványoknak megfelelően, esztétikus kivitelben. Minden beépített szivattyú "szárazonfutás elleni védelemmel" van ellátva. A csővezetékek mellett sörfőzdéinket teljes elektromos kábelezéssel adjuk át.

Saját sörüzem nyitásán gondolkodik?

 Csapatunk rendelkezésre áll, hogy segítsen a projekt megvalósításának minden folyamatában, lépésről lépésre.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk a felhasználói élmény javítása-, a reklám-megjelenítések személyre szabása-, a forgalom elemzésének- és a közösségi oldalak integrálásának érdekében. Oldalunk böngészésével Ön hozzájárul a cookie-k használatához.