Borászati megoldások

Borászati megoldások

Magas minőségű, higiénikus rozsdamentes acél borászati tartályok és ahhoz kapcsolódó hűtési-fűtési technológia széles választékát kínáljuk a borkészítési folyamat szinte minden fázisához: erjesztés, macerálás, tárolás, érlelés és tisztítás. A rozsdamentes acél tartályok számos előnnyel rendelkeznek a borászati felhasználásban: könnyen tisztíthatók, egyszerűen szabályozható a hőmérsékletük, kiválóan megóvják a bor frissességét és rendkívül hosszú élettartamúak. Borászati tartályaink különböző kapacitással érhetők el, egészen 100 000 literig, és a kívánt termelési céloknak megfelelően konfigurálhatók, a borász egyedi igényeihez igazodva. A tartályokat funkciónak megfelelő hűtéstechnológiával, szigeteléssel, keverő egységekkel és CIP tisztítási lehetőséggel tervezzük és gyártjuk. Igény szerint komplett, személyre szabott technológiai megoldást kínálunk a bor préselésétől a csomagolásig.

Borászati tartály típusok:

fermentation_tank_for_white_wine

Fehérbor erjesztő tartály

Ezeket a rozsdamentes acélból készült, hengeres tartályokat fehérborok atmoszférikus nyomás alatti erjesztésére és tárolására használjuk. Felszerelhetők felső vagy oldalsó búvónyílással, különböző szelep típusokkal, lábakkal vagy keverőkkel. Igény szerint lézerhegesztett duplikatúrával, hőérzékelővel, számítógépes vezérléssel és lemezes hőcserélővel felszerelve is gyárthatók. A burkolat lehet szálcsiszolt, pikkelyezett, vagy egyéb kivitelű. A belső felület és a hegesztési felületek élelmiszeripari minőségben maratva és passziválva vannak a könnyű tisztítás és a szennyeződések felhalmozódásának megakadályozása érdekében. A megfelelő hűtő és fűtő technológiát ügyfeleink egyedi igényei szerint kivitelezzük.

Vörösbor erjesztő tartály

Vörösbor-erjesztő tartályaink tervezési konstrukciójának egyik fő szempontja, hogy a szőlőhéjból a lehető legnagyobb mértékben oldjuk ki a színanyagokat (antociánok), a tanninvegyületeket és az aromákat. Tartályaink az alábbi technológiai kialakítással rendelhetők:

Hideg erjesztési folyamat

a. Statikus keverőrendszer (csak álló tartályok esetén)

  • Szivattyús erjesztők
  • “Punch-down” erjesztők

b. Dinamikus keverőrendszer

  • Fekvő erjesztőtartályok

Előerjesztés melegítéssel

fermentation_tank_for_red_wine
pressure-fermenters

Nyomásálló tartályok
(pezsgőbor készítéshez)

"Charmat-tartály" néven is ismert, rozsdamentes acélból készült nyomástartó tartály pezsgő előállítására. Duplikatúrával, és tányéros tartályfenékkel rendelkezik. Az úgynevezett Charmat módszerrel, a második erjesztés teljes mértékben zárt, nyomás alatt álló tartályokban történik a palackozás előtt. A tartály szerkezeti anyaga WNr. 1.4301 rozsdamentes acél, és kétoldalas AWI hegesztéssel készül. A burkolat lehet szálcsiszolt, pikkelyezett, vagy egyéb kivitelű. A tartály 100 mm purhab szigeteléssel rendelkezik, melynek köszönhetően az energiafelhasználás minimalizálható, a hűtőköpeny pedig biztosítja az optimális hőmérséklet fenntartását a nyomástartó tartályban.

Osztott bortartály

Ez a tartály típus bor és egyéb italok erjesztésére és tárolására szolgál. Ebben a konstrukcióban, két, vagy több tartály kerül egy tartálytestbe, melynek előnye, hogy optimálisan kihasználható a rendelkezésre álló hely. A különböző kamrák teljesen elkülönítettek, így nem áll fenn a szennyeződés veszélye.
multi-chamber-wine-tanks
pressure-fermenters

Szigetelt borászati tartályok

A szigetelt rozsdamentes acél tartályokat olyan borászati folyamatokhoz tervezzük, ahol a hőmérséklet pontos szabályozása és fenntartása nagyon fontos, mint például a borok hidegstabilizálása. Ezek a tartályok 100 mm purhab szigeteléssel rendelkeznek, annak érdekében, hogy a hűtési folyamatok során minimálisra csökkentsük az energiaveszteséget.

Saját borászat nyitásán gondolkodik?

Csapatunk rendelkezésre áll, hogy segítsen a projekt megvalósításának minden folyamatában, lépésről lépésre.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk a felhasználói élmény javítása-, a reklám-megjelenítések személyre szabása-, a forgalom elemzésének- és a közösségi oldalak integrálásának érdekében. Oldalunk böngészésével Ön hozzájárul a cookie-k használatához.